Glada barn med Bingo i bilen

I US OF AMERICA kallas det för Roadkill bingo och det är en bäst benämning på hur ett spel kan få barnen att ha kul och vara upptagna under långa bilturer.

Roadkill bingo är ett spel där bilderna utav 24 annorlunda djur placeras slumpmässigt i ett rutnät, tryckt på ark eller kartong.

När ett utav de valda exemplaren av en av dessa kreatur syns så markeras detta av en av spelarna med någon typ av penna.

Små pokerchips kan oxå begagnas för att benämna markerade djur, men bula i vägen gör detta till ett sämre val.

Traditionellt är det blott den första personen som upptäcker djuret som får markera analog bild.

Som i vanlig bingo är syftet med spelet att hitta en serie av fem kreatur som är i samma rad alternativt kolumn på bingobrickan.

I samma stund som fem i rad uppnås, är spelaren skyldig att skrika “bingo”, högt och tydligt, och spelaren sägs få “fått en bingo. ”

Priser för bingo är typiskt bestämt före påbörjandet utav varje spelomgång.

Markering av fem djur i rad vars bilder är längs en diagonal på ett kort räknas oxå som en bingo.
Fyra hörn kan också räknas som en bingo.

Centret är mestadels fritt, vilket innebära att inga djur behöver upptäckas för att accentuera det.

Bråk och gräl kan uppstå i baksätet när ett djur är markerat men som inte tekniskt klassificerats som inte borde varit det, och när två lirare samtidigt får Bingo.

Besökare i framsätet innehar en klar favör, emellertid måste föraren få någon annan markera sitt kort.

Modeord bingo

Modeord som nyttjas i bingo är ett bingo-liknande spel där deltagarna förbereder bingobrickor med paroll och kryssar dän dem när de yttras under en händelse, till exempel ett konferens alternativt tal.

Målet med spel är att träffa av ett förutbestämt mängd ord i rad och efter bröla “Bingo! ” (Eller “Skitsnack! “).

Modeord bingo spelas normalt i belägenheter vari publiken upplever att talaren, i ett försök att dölja bristen på verklig kunskap, blott sprutar ur sig en mängd paroll snarare än att ge info eller idéer av verkligt nytta.

Affärsmöten ledda av inbjudna talare eller anmärkningsvärda personligheter från högre opp i löneskalan ses mestadels som ett bra tillfälle, eftersom det språk som används utav dessa ofta innehåller förutsägbara hänvisningar till svårbegripliga affärsidéer, som är perfekt för bruk i skapandet av bingobrickor med skitsnacksord.

En angelägen andel av spelet är att ha modet att faktiskt bröla “Bingo! “.
För att avstyra de tillrättavisningar som sannolikt skulle bli följden utav det får deltagarna betrakta varandra och tyst anpassa ordet “Bingo”.

En val version kräver att den person som innehar uppnått bingo höjer sin skedet samt nyttjar ordet “Bingo” i ramen för en kommentar eller fråga.

Ett litet antal exempel på en liten bingobricka med blaja:

Användarcentrerad, klinisk management, skalbar, strategisk, milstolpe, förhållande, organisk, bandbredd, riktmärke, tänket.

Modeord Bingo skapades 1993 av Silicon Graphics Principal Scientist Tom Davis, i samarbete med Seth Katz.

Begreppet populariserades utav en Dilbert remsa i 1994, där karaktärerna lirar detta under ett kontorsmöte.

Ett dokumenterat föredöme inträffade när Al Gore, då vicepresident i USA, bekant för sin liberala användning utav olika hypade teknikslagord, talade på MIT: s 1996 examen.

Hackare hade delat ut bingobrickor som innehöll slagord till examensklassen.