Lotterier Hur allting började Del 8 utav 8

Här tar vi glimt på:

• Ersättning utav vinster

• Onlinelotterier garanterar vinnarna sina slantar igenom en försäkrings backup.

• I vissa länder är ej lotterivinster beskattningsbara,

• Rollovers

• Icke-slumpmässighet

Ersättning utav vinster

Vinster behöver ej nödvändigtvis betalas ut i en klumpsumma, i motsats till förväntningarna på många lotteri deltagare.

I somliga länder, får vinnaren välja mellan en livränta betalning och en engångsbetalning.
Men engångsbetalningar (kontant eller engångsbelopp) är ett “mindre” summa än det annonserade (livränta) jackpotten.

Medans detta varierar en del beroende på land samt bolag och hur vinster investeras, får en vinnare som väljer en klumpsumma räknar med att vinsten sänks med cirka 1/3 av den annonserade jackpotten.
På grund av detta kan en vinnare utav en $ 100. 000. 000 jackpot som väljer kontanter förvänta sig $ 33. 333. 333 netto sedan aktuell inkomstskatt (er) för det år då jackpotten vanns.

När en vinnare väljer tillgängliga det maxima beloppet betalas detta oftast ut under en cykel utav 20 till 30 år.

Vissa lotterier särskilt de som offererar ett livstidspris, erbjuder inte ett klumpsumma alternativ.

På somliga onlinelotterier, är de årliga betalningarna bara $ 25. 000, med en saftigare betalning under det sista året.
Denna typ av amortering mestadels sker igenom investeringar i regeringsstödda värdepapper.

Onlinelotterier garanterar vinnarna sina pengar genom en försäkrings backup.

Men det är så många vinnare som väljer en klumpsumma, alldenstund de tror att de kan få en bättre förtjänst på sina investeringar på annat håll.

I vissa länder är inte lotterivinster beskattningsbara, så det är inga skattekonsekvenser att fundera på för att välja ett betalningsalternativ.
I Kanada, Australien, Tyskland, Irland, Italien och Union kungariket betalas alla priser omedelbart ut som en klumpsumma, skattefritt till vinnaren.

I Liechtenstein är alla vinster skattefria och vinnaren kan välja tillgängliga ett engångsbelopp eller livränta med avseenden på Jackpottvinster.

I US OF AMERICA innehar federala domstolar fastställt en rättspraxis att engångsbelopp från tredje andel i substitution mot rätten till lotteri livränta inte är kapitaltillgångar för beskattningsändamål.
Snarare är en klumpsumma föremål för vanlig inkomstbeskattning.

Rollovers

När det ej är vinstlott för ett lotteri, Lotto alternativt Bingo används jackpotten till en så kallad Rollover, då priset förs över till därnäst vecka och detta kan ofta leda till ansenlig ökningar i vinster.

Om ett lotteri möte en speciell tröskel på sina Rollovers då kan den totala prissumman bliva automatiskt överförd till den lägre nivån av vinnare.

I fallet med Euromillions lotteriet dragning utav den 22 september 2007 ledde detta till att totalt 20 vinnare delar en Betydelse Down jackpot på € 180. 000. 000

Icke-slumpmässighet

År 2003 upptäckte Mohan Srivastava, en kanadensisk geologisk statistiker, icke-slumpmässiga mönster i “Tic-Tac-Toe” biljetter som såldes utav Ontario Lottery and Gaming Corporation.

“Tic-Tac-Toe” drogs dän från hyllorna, samt blev det första spelet någonsin att stoppas på grund av detta.

Under 2011 rapporterades det att Joan R. Ginther, förut statistik professor, hade vunnit fyra olika jackpots på flertal miljoner dollar i Texas från inköp av olika skraplotter.

Det spekulerades att det var ett mall till var och när de vinnande lotterna såldes, och att expert Ginther hade räknat ut det här mönstret.
Detta var som man redan sett det sista inlägget i ”serien” ” Hurdan det hela började med Keno, lotterier, Lotto, Bingo samt dagens spel på Internet med samtliga dessa varianter att få på nätet samt med skraplotter som är en rätt så så nymodig design av spel.