Lotterier Hurdan allt började Del 3 utav 8

• Tidigt Usa, 1612-1900

• “Pieces of Eight”.

• “Slave lotteri” i 1769, som annonserade med jordens underlag samt slavar som priser i Virginia Gazette.

• Tyska länder

• Modern historia
• Lek med nummer
• “den lägsta, elakaste, värsta formen…

Bookies kunde bifalla kredit till spelaren.

• Superusla odds 1000: 1,

Arla Amerika, 1612-1900

Ett engelsk lotteri, auktoriserad av kung James I i 1612, beviljade Virginia Company of London rätten att samla in pengar för att ställa upp att anlägga nybyggare i den första permanenta engelska kolonin i Jamestown, Virginia.

Lotterier i koloniala Us of america spelade en viktig betydelse i finansieringen av både privata samt offentliga affärsverksamhet.
Det innehar noterats att mer än 200 lotterier emellan 1744 samt 1776, spelade en viktig roll i finansieringen sätt, bibliotek, kyrkor, skolor, kanaler, broar, etc.

På 1740-talet, finansierades grunden för Princeton samt Columbia Universiteten av lotterier, typ University of Pennsylvania med Akademins lotteri i 1755.

Under de franska och indiska krigen, nyttjade flertal kolonier lotterier för att tillföra finansieringen utav befästningar och den lokala milisen.

I maj 1758 startade staten Massachusetts ett lotteri för krig “Expedition mot Kanada. ”

Benjamin Franklin organiserade ett lotteri för att ackumulera in slantar för att köpa kanoner för gard av Philadelphia.

Flertal utav dessa lotterier erbjöd priser i form av “Pieces of Eight”.

George Washingtons Mountain Road lotteri i 1768 misslyckades, men dessa sällsynta lotter som bär Washingtons namnteckning blev istället samlarobjekt, ett exempel säljs för ca $ 15. 000 år 2007.

Washington var oxå högsta chef för överste Bernard Moores “Slave lotteri” i 1769, som annonserade med mark och slavar som priser i Virginia Gazette.

I begynnelsen av frihetskriget, brukade den kontinentala kongressen lotterier att samla in slantar för att stödja den koloniala armén.
Alexander Hamilton skrev att lotterier skulle vara lätt och att “alla… kommer att vara villiga att fara en bagatellartad summa för chansen av betydande förtjänst… samt skulle preferens en liten chans att vinna en fullkomlig del till en enorm möjlighet att vinna en del. ”

Skatter hade aldrig accepterats som ett sätt att öka den offentliga finansieringen utav projekt, och detta ledde till den populära uppfattningen att lotterier var en design av dold uppbörd.

I slutet utav frihetskriget började de annorlunda staterna att tillgripa lotterier att samla in slantar för många offentliga projekt.

Tyska länder
Det första stora lotteriet på tysk mark hölls 1614 i Hamburg.
I Österrike var det första lotteriet startat 1751, under kejsarinnan Maria Theresia regeringstid, och namngavs Lotto di Genova, eftersom det byggde på 90 nummer.

Modern historia

Lek med siffror

Den lek med siffror som drivs utav “politiska affärer”, vari spelarna väljer siffror, var i US OF AMERICA före 1860.

År 1875 uppgav en rapport av en korad nämnd av New York State Assembly som “den lägsta, elakaste, värsta formen… utav spel som tagit sig in i staden New York, i vad som heter politikspel.

” Spelet var också populärt i italienska område så det kom att kallas det italienska lotteri, och det var känt i kubanska gemenskaper som Bolita (“liten boll”).

I det tidiga 20-talet, var spelet populärt speciellt fattiga samhällen, och kunde spelas för så lite som $ 0, 01.
Ett utav spelets attraktioner för de med låga inkomster och dåliga arbetsförhållanden var möjligheten att satsa små belopp.

Därjämte, till skillnad från statliga lotterier, kunde bookies bevilja kredit till spelaren.

Därjämte kunde besegrare undvika inkomstskatt.

Annorlunda banker kunde offerera annorlunda priser, även om en payoff utav 600 till 1 var typisk.
Alldenstund oddsen för att vinna var 1000: 1, var den förväntade vinsten för bankerna samt bookies jättestor.

När lotterier fick starta existera igen 1964 skulle det ta många år utav konstitutionella amendements från de olika staterna innan lotterierna kunde blomstra igen.

Den 12 mars 1964, blev New Hampshire den första staten att sälja lotter i modern tid.