Lotterier Hurdan allting började. Del 5 av 8

Förväntad värde av lotteri

Det förväntade värdet av lotteri spel är ofta särskilt låg. I AMERIKA, är ett förväntat nytta på 50% utav köpeskillingen endast tillgänglig i de små utbetalningar, inte i jackpot spel.
Exempelvis, när en spelande kunder inhandlar en “pick-4” lott för $ 1, 00, kan han få en biljett med ett förväntat värde på bara $ 0, 50.

Därför är förvärv utav en bit ett minskat nytta av köparens förväntade substansvärde.
Detta står i skarp kontrast med finansiella värdepapper som värdepapper samt obligationer vars priser är teoretiskt baserat på deras ekonomiska värde, som bedöms av marknaderna vid var bestämd tidpunkt.

Lotterier beskrivs ibland som en regressiv skatt, alldenstund de mest benägna att inhandla biljetter, och att spendera en mesta andel av sina slantar på dem, är mestadels de mindre bemedlade människorna.

Det är också mestadels sett som en volontär uppbörd.

De astronomiskt höga oddsen att vinna mesta vinster innehar oxå lett till epitet av en “skatt på dumhet” samt en “matte skatt” (eller båda ihop epitet ger “skatt på matematiskt olämpliga”).

Ehuru användningen av ordet “skatt” ej är helt korrekt, är dessa beskrivningar avsedda att indicera att lotterier är statliga-sanktionerade verksamheter som kommer att appellera bara de folk som misslyckas med att begripa att köpa en lott är en bristfällig ekonomisk beslut.

Faktum är att sedan aktsamhet tagen till nuvärdet av ett given lotterivinst som en endaste klumpsumma cash ersättning, inverkan utav eventuella skatter som kan avlöpa, och sannolikheten för att avskilja priset med andra vinnare, är det inte sällsynt att finna att en biljett för ett större lotteri är värt mindre än en tredjedel utav dess inköpspris.

Med andra glosa, om en lott kostar US $ 1 till köp, kan dess verkliga ekonomiska nytta endast US $ 0, 33 alternativt så vid köptillfället.

Givetvis är detta bara ett hypotetiskt föredöme, samt det verkliga värdet beror på detaljerna i varje lotteri.

Vissa lotterier kan erbjuda biljetter som är värda kortare tid än 20% utav deras pris, medan andra kan vara värt mer än 50%.

För att ackumulera in slantar, måste lotterioperatörer offerera biljetter värda mycket kortare tid än vad man betalar för dem, så lotteriet är ett dåligt val för kunder som försöker komma ut som nya miljonärer.

I en celeber händelse, köpte en polsk-irländsk affärsman vid namn Stefan Klincewicz opp nära nog samtliga 1. 947. 792 kombinationer att få på det irländska lotteriet.

Han och hans medarbetare betalade kortare tid än en miljon irländska pounds när jackpotten uppgick till 1, 7 miljoner.
Det fanns tre vinnande biljetter, men med “Match 4” och “Match 5” priser, gjorde Klincewicz en liten vinst alltsammans.