Spela gratis bingo utan risk att förlora

Gratis bingospel kan man njuta av om man är medlem på någon bingosajt som erbjuder detta. De flesta stora bingosajter här i Sverige, som Ladbrokes Svenska Bingo samt Caliber Bingo, erbjuder åtskilliga gratis bingospel om dagen. Vinsterna är självfallet inte särskilt höga, men några tior kan man lyckas inbringa om man har tur. Det utgår därutöver några gratis bingospel då och då som ger aningen högre vinster, men fortfarande inte mer än några hundringar. Oavsett pris så är det härligt att ha möjlighet att spela gratis bingo online när kassan tryter, eller enbart för att fördriva tiden litegrann.

HÄR finns bingot med bästa vinsterna – Ladbrokes Svenska Bingo

Bingo introducerades i Sverige i inledningen av 1960-talet och blev kvickt en oerhört uppskattad spelform. Till skillnad från flera andra spel så är bingo socialt och förenar människor av alla kön och klasser. Ofta anordnades bingokvällar i byar samt städer, inte sällan i sportlokaler av olika slag, och människor samlades vid borden för att spela och umgås. Det blev en helkväll och vann man något så fanns halva samhället där att gratulera en till vinsten.

Att spela bingo på webben ger naturligtvis inte riktigt liknande känsla, men med det sagt så är det fortfarande en social spelform. I de flesta svenska bingospel online finns det chattrum där man både kan chatta med andra spelare och med bingosajtens personal. Ofta utlyses tävlingar och priser i chattrummen och ofta stiftas vänskaper här.

En bingosajt erbjuder i regel mycket mer än endast bingo, man kan vanligtvis även spela casinospel, spelautomater samt skrapa fram vinser på skraplotter. Dessutom förekommer vanligtvis jackpottar med specialvinster och extra mycket pengar. När man blir medlem på en online bingo spelhall så känns den snart som en extra familj och en fin bingo bonus brukar få en att känna sig extra välkommen. Man lär känna andra medlemmar som allihopa delar ens passion för att spela bingo och också när man inte känner att man har råd att spela så kan man ändå spela gratis bingospel.

Bingo går ut på att man fyller i en bricka alternativt lapp med förtryckta nummer allt eftersom slumpmässiga nummer räknas upp av antingen en människa alternativt en maskin. Oftast är det bokstavs- och sifferkombinationer, som t ex O (Olof) 10 eller E (Erik) 28. När man har fått en hel rad med ifyllda siffror så har man fått Bingo. I en gammeldags bingohall ropar man ut «Bingo!» i lokalen, men när man spelar bingo på nätet så registreras ens bingorad automatiskt. Vill man så kan man givetvis ändå hojta ut «Bingo!» i där man sitter vid sin dator.

Bingo blev känt för hela svenska folket genom 1990-talets stora TV-succé Bingolotto. Programmet leddes av göteborgaren Leif Olsson, också känd under smeknamnet «Loket» och hade miljonpublik under sina glansdagar. Priserna för några lyckliga vinnare var flotta bilar, resor samt miljoner i kontanter och på samma gång fick en stor del av svenskarna någonting spännande att göra med sina lördagskvällar. Bingolotto sänds än idag, men inte längre i någon stor kanal på bästa sändningstid.

Vad man betalar för att spela bingo varierar. Priserna för bingobrickor brukar variera lite efter vilket spel man spelar och vad det finns för vinster att inbringa. Gratis bingospel kostar inget men kan ändå ge en liten peng i utdelning.