Biten av en orm eller vinna på Oz Lotto

Bara på kul, låt oss ta glimt på Oddsen att vinna jackpotten på Oz Lotto alternativt bliva biten av en giftig orm eller träffad utav blixten.

Om vi börjar från begynnelsen så är det ca 22 gånger större möjligheter att bli träffad av blixten, i alla fall om man bor i Australien där Oz Lotto dras, än att vinna jackpotten på Oz Lotto.

1 på 22

När vi nu ändå är i Australien som vi samtliga känner till dräller av giftiga ormar (och öldrickande Aussis) så är chansen nio (9) gånger större att bli biten av en giftig orm än att vinna jackpotten på Oz Lotteri

1 på 9

En del knappt 1 möjlighet på 9 mindre att dö utav ett bett utav ett ”killer bee” i Mexiko än att vinna jackpotten på Oz Lotteri

1 på knappt 9

Om man blir orolig utav dessa nummer samt har börjat gå runt samt stirra ned i marken alternativt eftersöka de Mexikanska dödsbina kan det vara tid att flytta blicken upp i skyn.

Det är ca 250 gånger större chanser att en meteroit möte jorden (inte dej direkt) än att man vinner jackpotten på OZ Lotteri.

För att addera det hela en del;

2 100 000 på 1 möjlighet att träffas av blixten

5 000 på 1 chans att dö av ormbett

5 500 000 på 1 möjlighet att avlida utav ett sting från det mexikanska ”killer bee”

182 000 på 1 chans att en (stor) meteorit träffar jorden

45 679 320 på 1 möjlighet att du vinner Oz Lotto

samt

Oändligt på 1 chans att man vinner Oz Lotto om man aldrig spelar.

Men samtliga dessa nummer är totalt oväsentliga för människor (vi alla) avgår vara rationella när den åtråvärda jackpotten passerar 30.. 40.. 50.. 60.. 70.. 80.. 90 miljoner dollar.

Du må vara buddhamunk eller Humpty Dumpty

Det australiensiska kommunistpartiet innehar bildat ett syndikat, och buddhisterna har ett också.

Kommunistpartiet

“Jag och tre andra medlemmar i partiet har kastat in $ 5 vardera, ”
“Vi antar inte att vi har en enorm möjlighet att vinna, men den momentana explosion av hopp är angenäm.
Idag är vi arbetarklassens parti och arbetarklassen i Australien har aldrig varit främmande för udda ideer. ”

Det är också en som spenderat egna pengar på en annons vari texten uttalar:
”Vill man hjälpa till att sponsra mitt lotto köp så jag kan vinna samt chans att betala för att skicka en del av våra politiker på en mycket lång semester”.

Daniel Chan, sekreterare i den australiska kinesiska buddistiska samhället, planerade att köpa en biljett när en tidning talade till honom. “Tja varför ej? ” nämna han. “Det är en lastfordon med slantar, alternativt hur? ”

Mr Chan drömde om “att göra några tillägg till vår Mingyue Lay tempel i Bonnyrigg, samt genom att alstra grenar för att sprida buddhismen.
Och givetvis skulle vi göra några donationer till välgörande avsikt, som vi alltid gör. ”

En hemlös man, Adam Glover, sa att om han vann jackpotten “Jag skulle handla någonstans att hem. ”

Och den federala folkpartiet frontbencher bekräftade att han hade köpt ett par biljetter.
En taleskvinna för mannen nämnde att han planerade att ge några vinster till Humpty Dumpty Foundation, som inhandlar utrustning för barnsjukhus.

Även den islamiska samfundet innehar haft en inlägg. “Koranen bestämt förbjuder spel”, uttalar Keysar Trad, talesman för Sheikh Taj El-Din Hilaly. “Men på min lokala newsagency har jag sett människor som är uppenbart muslimska köpa biljetter till dragningen.
Samt nej, min shejk ej köpt någon bit. ”

En nattklubbsägare hade också inhandlat en lotto biljett, vinsterna skulle brukas dels för att anlägga barnhem i Sydostasien “, alldenstund samtliga behöver en anledning att leva, att önskar samt att drömma”.

Och några slantar kvar skulle begagnas för att betala advokatkostnader, säger hans jurist.