Konsumentverket ryter till mot Betsson

Betsson har utnyttjat sin makt över en kund med spelmissbruk.

Betsson är anmäld till konsumentverket av en man som varit spelmissbrukare I sju år. Spelmissbruket ökade under 4 år tills mannen totalt tappade kontrollen över sin ekonomi. Under tiden som spelmissbruket blev värre utsattes han för en “påträngande marknadsföring” från Betsson.

Mannen har stasat med högre och högre insatser, upp till 220000 kr per dygn. På några år förlorade han 6 miljoner och omsatte 134 miljoner, Mannen berättar att han haft VIP-status hos Betsson som en av deras bästa kunder.

Betsson skickade ofta flera mejl i veckan eller varje dag och ringde upp honom om han vann med ebjudanden om mer spelande för vinsten. Mejlen innehöll bonuserbjudanden, oftast med krav på att bonusen skulle omsättas mellan 10-35 gånger. Mannen fick ofta kort tid på sig att satsa opp bonusarna.

Då spelmissbruk är en psykisk sjukdom har ett spelbolag en maktställning mot konsumenten, anser Konsumentverket. I Betssons fall bedöms att maktställningen har utnyttjats.

Spelbolagsreklam får ej utformas på ett alltför burdust sätt säger Konsumentverket. Särskilt utsatta målgrupper i samhället får ej väljas ut för denna typ av reklam. Konsumentverket menar att de mejl som sänts till mannen bör falla in under “annat agressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Genom konsumentens spelmönster insåg Betsson, eller borde ha insett, att mannen var spelmissbrukare, konstaterar konsumentverket.

I Onlinespelande har spelföretagen dataanalysbaserade möjligheter att analysera en kunds spelmönster. Konsumentverket menar att spelföretagen har ökade möjligheter att upptäcka spelmissbruk online.

En som begärt att få en kommentar av Betsson utan att lyckas är Nyhetsbyrån Siren. Ytterligare info finns på https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

På nätet blir det fler och fler som stöter på bekymmer med Betsson

Spelbolaget betsson är i blåsväder med många fler än Konsumentverket.

Företaget Reklamwebben I Svedala AB för en kamp på nätet för att få betalt för sin faktura på 15 miljoner.
Ytterligare information på https://reklamwebben.com.

På diverse spelarsajter på webben poppar det upp varningar för Betsson, att de inte är att kunna lita på och att det kan innebära risk att ej få sina vinstpengar om man verkligen skulle vinna en jackpott. Det är inte en sajt, snarare hundratals.

På konsument Europa finns det anmälningar publicerade som ej fått ut sina pengar och vinster. För att spela hos Betsson måste konsumenten acceptera ett finstilt villkorsavtal på nära nog 30 sidor. Då detta är godkänt, som regel utan att konsumenten ens läst texten, har Betsson rätt att när man vill beslagta spelarens alla pengar och vinster ifall man så vill.