Vinn på lotteri och få ett rikare liv

En vän till jag berättade för mig att folk var uppradade i 10- personers bredd till hennes butik där hon bland annat avyttrade lotto.

De ville inhandla talonger till vad de hoppades skulle vara den segrande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112. 000. 000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre individer investerade sina surt förvärvade pengar för en chans att bli en vinnare.

Medans de mesta folk känner till att slantar ej ensamt kan ge lycka, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att ändå de mesta människor som egentligen allaredan har nog med pengar är mer tilltalade av tillgängliga mer.

Uppenbarligen stå sig de större med Mae Wests betraktelse: “Jag innehar varit rik samt jag innehar varit fattig.
Och rik är bättre “.

Alternativt kanske Spike Milligan slagit an en sträng när han nämnde: “Allt jag begär är en möjlighet att belägga att slantar ej kan göra mig lycklig”. Klicka nu

Jag antar det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha berättat ”Hellre burgen samt frisk i baksätet på en Jaguar än fattig och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de flesta av oss innehar kommit att inse: ”Rikedom är inte en fråga om att ha mycket utav mycket, det handlar om att ha vad man vill ha”.

Och John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), genom att förespråka en annan art utav rikedom definierat i termer utav godhet, intelligens, känslighet och gudsfruktan.

Slantar kanske inte kan köpa lycka eller love (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan handla ett bättre liv: rika folk lever alltså längre än fattiga människor.

Forskning tyder på att individer med högre inkomster är lyckligare och tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Även när källan till rikedom är en lotterivinst, ökas livslängden samt högre livskvalitet kan förväntas.

En besiktning utav lotterivinnare visade att slantar i sig minsann ej handlar veckor, månader, men flera år av extra liv.

Det är förhållandet mellan pengar och andra saker som är nyckelfrågan, att avväga vad vi verkligen ska för oss själva samt vad vi kan göra för andra.

(Kan detta vara anledningen till att flera Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år efter att, nämna Aristoteles att folk hade förstörts av sina slantar, men sade att det var besvärligt, om inte omöjligt, att göra goda gärningar utan några resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att klara en balans mellan konkurrerande attraktioner.

Samt franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet utav harmoni emellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, roligt, tro, fitness, familj samt formell och vardaglig skolning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle samt andra har berättat i århundraden: ”Rikedom är mer än pengar. ”

Även om om du innehar vunnit alternativt delat på $ 112 miljoner Euro, ansats att hålla allt i sitt sammanhang.

Även om du idag kan leva längre, samt du nu är en besegrare, säger J. Paul Getty “Om du kan räkna dina slantar, ska du inte en giga dollar”.